Εργασία στην έρευνα με τον τίτλο τον Βιοϊατρικών Επιστημών (3o Podcast)

Πολλοί βιοϊατρικοί επιστήμονες, πέρα της εργασίας κλινικά, σκέφτονται να επιδιώξουν ρόλο ερευνητή. Πώς είναι εν τέλει η ζωή ενός ερευνητή; Τι δυσκολίες επιφυλάσσει και ποια είναι τα βήματα για να πετύχει κανείς το στόχο αυτό;

Σημερινός καλεσμένος μας είναι ο Κωνσταντίνος Κούσσης. Ο Κώστας είναι απόφοιτος του τμήματος «Ιατρικά Εργαστήρια» του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, και του τμήματος «Molecular Microbiology» του Πανεπιστημίου του Surrey. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο National Institute for Medical Research, University College London , με θέμα “Functional Characterisation of a subtilisin protease in P. flaciparum”. Στη, μέχρι τώρα, ερευνητική του καριέρα έχει εργασθεί σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας έχει εργαστεί ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο εργαστήριο του Καθ. Κώστα Ιατρού στο Ινστιτούτο Βιολογίας ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και στο IMBB-FORTH στο εργαστήριο του Δρ. Θανάση Λουκέρη. Από το 2015, εργάζεται στο Francis Crick Institute στο εργαστήριο του Prof. Michael Blackman. Επίσης εργάστηκε 8 μήνες ως visiting fellow στο Max Planck Institute for Infection Biology, στο Βερολίνο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ελονοσία. Ο κυρίως τομέας της έρευνας του είναι η μελέτη σηματοδοτικών μονοπατιών και ο ρόλος των β’ αγγελιοφόρων του Plasmodium falciparum για την ανάπτυξή του στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Ο Κώστας συζητάει μαζί μας για την αγορά εργασίας στον ερευνητικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, για τους διαφορετικούς επαγγελματικούς ρόλους και τις διαβαθμίσεις που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο. Επίσης, μας εξηγεί ποιες είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που έχει η εργασία στο χώρο της έρευνας. Μας μεταφέρει την εμπειρία του από την ερευνητική του εργασία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, μας απαντάει στο ερώτημα για το τι θα συμβούλευε, τώρα, στον νεαρό εαυτό του όταν ο τελευταίος βρισκόταν ακόμα στα πρώτα του φοιτητικά και επαγγελματικά βήματα.

Παρακολουθήστε το 3ο Podcast στο Youtube:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s